OTSE ELOGA Ukrainlased eelistavad venekeelset kooli (8)

Copy
Liina Kersna sõnul on venekeelne elanikkond Putini algatatud sõja teemal polariseerunud.
Liina Kersna sõnul on venekeelne elanikkond Putini algatatud sõja teemal polariseerunud. Foto: Tairo Lutter

Kuigi valitsus väljendas soovi, et Ukraina põgenike lapsed läheksid eestikeelsesse lasteaeda või kooli, eelistab suurem osa vanematest venekeelset.

Haridus- ja teadusministri Liina Kersna (RE) sõnul teeb selline olukord muret, seda enam, et ka kapo on hoiatanud ukraina laste saatmise eest venekeelsesse keskkonda. Ta lisas, et kuigi Eesti ukraina kogukond, valitsus ja julgeolekuasutused on seisukohal, et lapsed tuleb suunata eestikeelsesse haridusse, on ennekõike Tallinnas juba kujunenud vastupidine olukord.

Minister on juhtinud omavalitsusjuhtide tähelepanu vajadusele selgitada põgenikele, miks tasub eelistada eestikeelset õpet ja millised ohud võivad tekkida venekeelses keskkonnas.

«Avaliku arvamuse uuringuid vaadates näeme, et venekeelne elanikkond on Putini algatatud sõja teemal polariseerunud,» nentis Kersna. «On neid, kes mõistavad Putini sõja selgelt hukka, aga osa rahvast on aastaid elanud teistsuguses inforuumis ja usub kriitikavabalt Putini valesid. Lapsed omakorda kannavad tihtipeale edasi vanemate või vanavanemate väärtusi ja hoiakuid. Valitseb oht, et vastandlikud arusaamad sellest, mis toimub Ukrainas, pingestuvad koolis.»

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles