Pealinna ombudsman viibutas linnaplaneerijatele näppu

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Tallinna ombudsman Toomas Sepp.
Tallinna ombudsman Toomas Sepp. Foto: Tairo Lutter

Tallinna ombudsman Toomas Sepp annab neljapäeval linnavolikogule ülevaate oma möödunud aasta tööst, millest suure osa moodustasid linnaplaneerimise valdkonnaga seotud küsimused.

Sepa sõnul näeb tema linnaplaneerimise valdkonnas kaht sorti probleeme. «Üks on see, et neile endale on protsesside skeemid ja tähtaegadest kinnipidamine probleem, see on ka varem olnud probleem ja seda kõike saab kindlasti paremini teha,» lausus Sepp.

Teine asi ombudsmani hinnangul on aga, et linnaplaneerijate töö sõltub paljuski teiste ametkondade tööst, näiteks keskkonna-, kommunaal- ja transpordiameti ning linnaosavalitsuste omast. Linnaplaneerimise amet peab tähtaegadest kinni pidama ning küsima teiste ametkondade arvamust ja hinnangut. «Ja kui sealt tuleb vastus viletsa kvaliteediga või ei tule õigel ajal, siis avalikkuse silmis on süüdi ikka linnaplaneerija,» rääkis Sepp.

Tallinlased kurdavad viimastel aastatel järjest sagedamini, et linnaplaneerimise ametist ei saada küsimustele vastuseid või et linnaplaneerijate nõudmised pole arusaadavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles