Niine tänava põgenikekeskus piirab tööd ja keskendub eelkõige nõustamisele

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tallinn valmistus märtsi alguses Ukraina sõjapõgenikke vastu võtma Niine tänava endistes Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse ruumides.
Tallinn valmistus märtsi alguses Ukraina sõjapõgenikke vastu võtma Niine tänava endistes Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse ruumides. Foto: Mihkel Maripuu

Kuivõrd Pärnus avati sõjapõgenikele vastuvõtukeskus, kust inimesi suunatakse üle Eesti, piirab Tallinnas Niine 2 aadressil asuv põgenikekeskus oma tööaega. Keskus jätkab eeskätt end Eestis juba registreerinud põgenike nõustamisega ja seda tööpäeviti. 

Seoses Pärnu vastuvõtukeskuse avamisega ei toimu Niine tänava keskuses enam politsei- ja piirivalveameti nõustamist. Niine tänaval asuvas keskuses saab Tallinnas peatuv sõjapõgenik ennast siiski registreerida, kui ta pole seda varem veel teha saanud. 

Alates selle nädala esmaspäevast saavad Eestisse saabuvad põgenikud end registreerida Pärnus asuvas vastuvõtukeskuses kohe riiki saabudes, mistõttu on Niine keskus eedaspidi eelkõige nõustavaks teenusevahendajaks. 

Tallinnas Niine 2 tegutsev põgenikekeskus jääb edaspidi nädalavahetustel suletuks ning alates 28. märtsist on avatud tööpäevadel k 8-17.

Keskus on ööpäev läbi avatud veel kuni reedel, 25. märtsil kella 17-ni. Nädalavahetusel, 26. ja 27. märtsil on keskus suletud ning 28. märtsist alates töötab keskus tööpäevadel k 8-17.

Abilinnapea Betina Beškina sõnul on seoses Pärnus avatud vastuvõtukeskusega öisel ajal saabujate ning esmaregistreerijate hulk vähenenud. «Praegu tulevad Niine keskusesse registreerima eelkõige need inimesed, kes peatuvad Tallinnas sugulaste või tuttavate juures ega jäänud järjekorda ootama, kui saabujaid oli palju. Edaspidi jääbki Niine tänaval asuv keskus teenindama pealinna jäänud põgenikke nii haridus-, sotsiaal- kui ka tööküsimustega,» ütles Beškina.

Juba registreeritud põgenikele pakuvad keskuses teenuseid Tallinna haridusamet, perekonnaseisuamet, linna sotsiaal-ja tervishoiuamet ja töötukassa. Samuti tegutseb esmaabitarvete jaotuspunkt ning abivajajaid suunatakse toiduabi jaotuskeskusesse. Muu hulgas saab keskuses registreerida ka pere lasteaia- ja koolikoha vajaduse. 

Tallinna ühistranspordi tasuta kasutamiseks vormistatakse keskuses põgenikele ühiskaart, millega saab Uuskasutuskeskuse kauplusest aadressil Punane 50 riideabi ning külastada tasuta ka mitmeid kultuuriasutusi.

2. märtsil aadressil Niine 2 avatud Ukraina sõjapõgenike keskus töötas siiani ööpäev läbi seitsmel päeval nädalas. Praeguseks on keskuses registreeritud üle 10 300 inimese, kellest üle 4200 on nooremad kui 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles