Kaitseväe arenduse kõrvalmõju võib maksta 400 miljonit (5)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Kaitseväe harjutusväljak on plaanitud Soodla veehoidla ümber. 
Kaitseväe harjutusväljak on plaanitud Soodla veehoidla ümber. Foto: Sander Ilvest

Valitsus saatis eelmisel nädalal kooskõlastusringile riigi eriplaneeringu eelnõu kaitseväe Soodla harjutusvälja arendamiseks, koosarendus keskpolügooniga võib aga riigile tuua 400 miljonit lisakulu pluss riski Tallinna joogiveele. Võrdluseks: eile kinnitatud kogu kaitse- ja sisejulgeoleku pakett koos keskmaa õhutõrjega maksab 600 miljoni ringis.

«Soodla eriplaneeringuga loome senisest paremad tingimused soomusmanöövervõime ja üksuste vahelise koostöö harjutamiseks nii meie kui ka liitlasüksustele, mis võimaldab sooritada senisest keerukamaid harjutusi ja tõsta üksuste väljaõppetaset,» põhjendas kaitseministeerium Harjumaale rajatava harjutusväljaku vajalikkust.

«Räägime hästi palju sellest, kuidas me sooviksime siia rohkem liitlasi,» lisas kaitseminister Kalle Laanet (RE). «Liitlased ei tule ju siia selleks, et lihtsustatult öeldes tulla kasarmusse oma nari peale. Nad tulevad eelkõige selleks, et saada hoopis teisi harjutustingimusi. See tähendab, et meil on harjutusväljakuid kõvasti juurde vaja.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles