Elekter tuuakse majja tagasi pikema jututa (2)

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Rikkebrigaadi argipäev. Olgu ilm ja tingimused, millised tahes, elektriühendus tuleb nõutud aja jooksul taastada. Pildil aitavad tormituultest tingitud elektrikatkestust Elva vallas Nasja külas likvideerida Risto Külmhallik (vasakul) ja Joosep Naruskberg. 
Rikkebrigaadi argipäev. Olgu ilm ja tingimused, millised tahes, elektriühendus tuleb nõutud aja jooksul taastada. Pildil aitavad tormituultest tingitud elektrikatkestust Elva vallas Nasja külas likvideerida Risto Külmhallik (vasakul) ja Joosep Naruskberg. Foto: Kristjan Teedema

Üle Eesti marutanud tugev tuul jättis laupäeva hommikul elektrita kümned tuhanded kliendid. Lõviosa tarbijatest sai voolu tagasi hiljemalt eilseks.

Samas pidid mõned virumaalased ja saarlased varuma kannatust veel tänase hommikuni, sest rikete likvideerimisega tegelevad brigaadid seisid mitmel pool silmitsi üsna ekstreemsete olude ja keeruliste ülesannetega.

Varakevaditi valmistab rikkebrigaadidele tihti meelehärmi pehme või suisa soine pinnas: kui jalgsi on veel kuidagi võimalik rikkekohani jõuda, siis töövahendite ja materjalide vedamiseks kasutatava rasketehnika ligipääs ei pruugi olla hõlbus.

Seesugune olukord valitseb laupäeval Tartumaal Puhja lähedal asuvas Nasja külas, kus elektriliinile langenud puude eemaldamise ja liinide parandamisega on ametis Elektrilevi partnerettevõtte Leonhard Weissi rikkebrigaadi liikmed Risto Külmhallik, Joosep Naruskberg ja Janar Jõesaar.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles