Metlev «teleopositsionäär» Ovsjannikovast: nüüd näeme selle FSB operatsiooni eesmärke (11)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Telekanali Pervõi Kanal toimetaja Marina Ovsjannikova protest uudistesaate «Vremja» otse-eetris.
Telekanali Pervõi Kanal toimetaja Marina Ovsjannikova protest uudistesaate «Vremja» otse-eetris. Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Vene riigikanali otse-eetrisse sõjavastase loosungiga tunginud ning hiljem 455 euro suuruse trahviga pääsenud Marina Ovsjannikova maalib Eesti Ukraina kogukonna vabatahtliku Sergei Metlevi sõnul nüüd ohvriks venemaalasi.

Kohe pärast intsidenti märtsi keskpaigas pidas Metlev toimunut FSB erioperatsiooniks. Viimased signaalid paistavad tema arvamust kinnitavat.

«Kui Pervõi Kanali propagandist Ovsjannikova jooksis justkui siiralt sõjavastase plakatiga eetrisse, siis paljud ei tahtnud kuulata minu argumente selle kohta, et see on mitmetasandiline FSB erioperatsioon Lääne avaliku arvamuse mõjutamiseks ning Ukraina sõjaohvritelt tähelepanu eemale juhtimiseks,» kirjutas Metlev Facebookis.

Metlev tõdes, et sai esimest korda elus avalikult vandenõuteoreetiku sildi. «Head inimesed, usaldage Venemaa teemadel ausaid inimesi, kes mitte ainult ei jälgi seda aastaid, vaid kannavad ise vene kultuurikoodi ja seepärast tunnevad väga hästi seda, milleks sealsed tegelased võimelised on.»

Sergei Metlev.
Sergei Metlev. Foto: Marko Poolamets

Metlevi sõnul ennast ammu maha müünud putinistlik propagandist niisama ei muutu. «Ja nüüd näeme selle operatsiooni eesmärke Ovsjannikova uuenenud retoorika põhjal, millega ta esineb Euroopa saadetes:

- see on Putini isiklik sõda, võtke sanktsioonid maha;

- vene inimesed ei ole süüdi, nad kannatavad! Ei russofoobiale!

- minu tütar ei saa maksta koolilõuna eest oma virtuaalkaardiga, võtke sanktsioonid maha;

- poes on suhkur ja hügieenitarbed otsakorral, appi!

- ei tohi jätta vene tudengeid lääne ülikoolidesse vastu võtmata, ja kultuuriboikott maha! Kultuur ühendab meid!»

Metlev lõpetas iroonilisel toonil: «Ühesõnaga, seltsimehed, ohvrid on hoopis venemaalased! Ukraina-vastane genotsiid ja sõjakuriteod on kõrvalteema. Sanktsioonid maha ja balalaikad kätte võtta, et paha-paha Putin šamaanlikult välja ajada!»

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles