Üks Surematu polgu Tallinna marsi korraldajatest keeldub üritust ära jätmast (20)

Irina Kablukova
, ajakirjanik
Copy
Surematu polgu marss Tallinnas 9. mail 2019.
Surematu polgu marss Tallinnas 9. mail 2019. Foto: Sander Ilvest

Kuigi Surematu polgu marsi korraldajad teatasid täna, et jätavad tänavu Tallinnas ürituse ära, ei ole üks organisaatoritest sellega nõus ega kavatse marssi ära jätta.

Üks Surematu polgu marsi Tallinnas korraldajaid Andrei Gontšarov kinnitas ennelõunal venekeelsele Postimehele, et marsi ärajätmise otsuse võtsid vastu korraldajad ise.

Surematu polgu ​​Tallinna marsi korraldaja Sergei Tšaulin ütles pärastlõunal venekeelsele Postimehele, et ta ei ole ürituse korraldamise plaanist loobunud ega kavatse seda ka teha. «Olen ​​esitanud taotluse Surematu polgu marsi korraldamiseks ja ma ei kavatse seda tagasi võtta, kuni seda pole riigi tasandil keelatud,» ütles Tšaulin.

Surematu polgu marsi korraldaja Sillamäel Oleg Kultajev kinnitas, et sel aastal ei toimu marssi ka Sillamäel.

«Surematu polgu marss jääb sel aastal ära, kuna ei suudeta tagada selles osalejate turvalisust. Olukord on väga pingeline, inimesi sureb Ukrainas mõlemal poolel, Eestisse saabus mitukümmend tuhat põgenikku Ukrainast ning sellistel tingimustel oleks ürituse korraldamine hullus ja põhjendamatu risk sellel osalejatele,» ütles Kultajev.

Varem Narvas Surematu polgu marsse korraldanud Larissa Olenina ütles, et praegu on piirilinnas vaikne ja mingeid otsuseid tehtud pole. «Ma ei oska midagi öelda, me pole veel organisatsioonidega kohtunud. Kõik tahavad, et kõik oleks seaduse ja hea tava piirides,» ütles ta.

Poliitikud on arutanud võimalust Surematu polgu marss tänavu ära keelata. Isamaa algatas riigikogus eelnõu, mis keelab avalikes kohtades kasutada sümboolikat, mis otseselt või kaudselt toetavad Venemaa agressiooni Ukrainas.

Surematu polk on Venemaal alanud liikumine, millega venelased mälestasid Teises maailmasõjas langenud esivanemaid. Mõni aasta tagasi võtsid Venemaa võimud selle korraldamise üle ning nüüd on see Kremli ametliku ideoloogia teenistuses.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles