Venemaa saadab välja kolm Eesti diplomaati

Copy
Eesti vabariigi erakorraline ja täievoliline suursaadik Venemaa föderatsioonis on Margus Laidre.
Eesti vabariigi erakorraline ja täievoliline suursaadik Venemaa föderatsioonis on Margus Laidre. Foto: Mihkel Maripuu

Venemaa välisministeerium kutsus teisipäeva keskpäevaks välja Eesti, Läti ja Leedu saadiku ja andis teada, et vastuseks Vene diplomaatide väljasaatmisele saadetakse Venemaalt välja Balti riikide diplomaate.

Venemaa saadab välja kolm Eesti, kolm Läti ja neli Leedu diplomaati. Vene välisministeeriumi esindaja sõnul tegutsevad väljasaadetavad Eesti diplomaadid Eesti saatkonnas Moskvas ja Eesti Peterburi peakonsulaadi Pihkva kantseleis.

Vene välisministeeriumi esindaja sõnul saadetakse Balti riikide diplomaadid välja vastastikkuse põhimõttel. Eelmisel nädalal otsustas Eesti välja saata kolm, Läti kolm ja Leedu neli Venemaa diplomaati.

Välisministeerium avaldas nördimust Vene Föderatsiooni tänase otsuse peale kuulutada persona non grata’ks kolm Eesti diplomaati, kes on oma tegevuses lähtunud eranditult diplomaatiliste suhete Viini konventsiooni sõnast ja vaimust.

«Peame äärmiselt kahetsusväärseks, et Venemaa on otsustanud kuulutada Eesti diplomaadid soovimatuteks isikuteks ning on andnud neile korralduse kolme päeva jooksul riigist lahkuda,» ütles Eesti välisministeeriumi esindaja.

Ülemöödunud nädalal saatis Eesti riik välja kolm diplomaatilise staatusega Venemaa saatkonna töötajat, kes tegelesid aktiivselt Eesti julgeoleku õõnestamisega.

Eesti Vabariigi erakorraline ja täievoliline suursaadik Venemaa Föderatsioonis on Margus Laidre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles