Kaitseväe juhataja Herem: ajateenijad ei saa enam kunagi soovitust 9. mail vormikandmist vältida (6)

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
9. mail 2021 soovitati ajateenijatel hoiduda Tallinnas Filtri linnaku ümbruses vormis ringiliikumisest või tulla väeossa järgmisel päeval. Pildil staabi- ja sidepataljoni ajateenijad.
9. mail 2021 soovitati ajateenijatel hoiduda Tallinnas Filtri linnaku ümbruses vormis ringiliikumisest või tulla väeossa järgmisel päeval. Pildil staabi- ja sidepataljoni ajateenijad. Foto: Tairo Lutter

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Herem kinnitas Postimehele, et kuigi Ukraina sõja tõttu on olukord pingeline nii ühiskondlikus kui ka julgeoleku mõttes, siis kindlasti ei anna nad ajateenijatele soovitust vältida linna peal vormiriietuse kandmist.

Eelmise aasta 7. mail andis staabi- ja sidepataljoni ülem kolonelleitnant Priit Averkin oma teenistujatele korralduse võimalusel hoiduda 9. mail Filtri linnaku ümbruses pronkssõduri lähedal vormis ringi liikumisest või tulla linnaloalt päev hiljem tagasi.

«Eesti-vastases infotegevuses kasutatakse ära iga võimalust meie näitamiseks negatiivses valguses ja tegu oli teadliku otsusega, et mitte selleks võimalust anda. Samuti ütlesin, et kui ajateenijad peaksid saabuma väljaloalt varem, 9. mail, siis tehku seda samuti tsiviilriietes. Enamik ajateenijaid tulid väeossa tagasi esmaspäeval, 10. mail,» põhjendas pressiteate vahendusel soovitust Averkin.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles