Rain Lõhmus sai esimese vaktsiinisüsti: nüüd saab ilma takistusteta tegutseda

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Ettevõtja Rain Lõhmus sai esimese doosi COVID19 vaktsiini Nuvaxovid.
Ettevõtja Rain Lõhmus sai esimese doosi COVID19 vaktsiini Nuvaxovid. Foto: Mihkel Maripuu

LHV asutaja Rain Lõhmus jõudis äsja Eestisse ja suundus kohe perearsti juurde, et saada märtsi alguses Eestisse jõudnud Nuvaxovid koroonavaktsiinisüst. Tegemist on valgupõhise vaktsiiniga, mida eelistavad need, kes ei soovi uuema tegumoega vaktsiini. Eestis on Nuvaxovidiga praeguseks kaitsepoogitud vaid 243 inimest. 

Eestis hakkas Covid-19 diginõue kehtima eelmise aasta augusti lõpust, enne seda sai avalikel üritustel käia ka kiirtesti alusel. Just siis, augustis, nakatus ka Rain Lõhmus koroonaviiruse deltatüvega ja praeguseks ei ole tal läbipõdemisest veel üheksa kuud möödas. «Mul ei ole seni tõesti probleeme olnud. Vahepeal peab õnne ka olema, et õigel ajal ja õiged asjad juhtuksid,» tunnistas seni vaktsineerimata olnud Lõhmus Postimehele.  

Ta jäi oma tegemistest väljaspool Eestit rääkides napisõnaliseks ja ütles vaid, et liikus ringi autoga. «Ma elan kolme kilomeetri kaugusel piirist... Ja ma lihtsalt ei viitsinud iga kord piiriületamisel ankeeti täita. Algul täitsin, aga siis ausalt öeldes enam ei viitsinud, sest keegi ei kontrollinud ka seda,» nentis Lõhmus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles