Pikad dokumendijärjekorrad on PPA sõnul kevadele iseloomulik nähtus

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
PPA teenindussaal.
PPA teenindussaal. Foto: Urmas Luik

Nii mõnigi inimene on PPA kodulehel erinevateks teenusteks - näiteks dokumentide taotlemiseks ja kättesaamiseks - aega broneerides avastanud, et esimene vaba aeg võib jääda koguni juunikuusse. PPA sõnul ei ole see tingitud Ukraina sõjapõgenike voolust.

PPA identiteedi ja staatuse büroo valdkonna koordineerija Marit Abrami sõnul esitavad inimesed kevaditi reeglina rohkem isikut tõendavate dokumentide taotlusi. «Koolivaheajal või suvel käiakse rohkem reisil ja seega avastavad paljud inimesed üheaegselt, et nende dokument vajab uuendamist. Soovitame dokumendivahetust planeerida aegsasti. Selleks, et protsess oleks võimalikult sujuv, saadab PPA 60 ja 30 päeva enne dokumendi kehtivusaja kaotamist teavituse dokumendi kasutaja @eesti.ee meiliaadressile,» selgitas Abram.

«Kõige kiirem, mugavam ja odavam viis on taotleda dokumenti PPA iseteeninduses aadressil [iseteenindus.politsei.ee]iseteenindus.politsei.ee ning selle kättesaamiseks aega ette broneerides aadressil [broneering.politsei.ee]broneering.politsei.ee. Vajadusel saab teeninduses olevas digikioskis teha dokumendifoto ja anda allkirjanäidise ning sõrmejäljed. Seejärel saab taotluse esitada iseteeninduses ning teenindusse ei ole vaja füüsilisse järjekorda ootama jääda. Dokumendi kättesaamiseks on inimestel võimalik valida paljude teeninduste vahel, näiteks kasutavad maakodu omavad inimesed võimalust saada dokument kätte sellele lähimast teenindusest,» selgitas Abram.

Ajutise kaitse taotlemine ei mõjuta Abrami sõnul ajaliselt Eesti inimeste toiminguid teenindussaalides, kuna ajutise kaitse andmisega tegelevad eraldi töötajad ning ajutise kaitse taotlemiseks on lisatud täiendavaid teenindusaegu, et aidata tuhandetel sõjapõgenikel kiirelt oma uut elu korraldama asuda.

Tänaseks on pooled Eestisse saabunud Ukraina sõjapõgenikud saanud ajutise kaitse. Eilse seisuga on Eestisse saabunud üle 25 000 Ukraina sõjapõgenikku, ajutist kaitset on saanud üle 12 000 inimese.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles