ARVAMUS Lembit Rägo: ravimiamet peab jääma iseseisvaks (2)

Lembit Rägo
Copy
Ravimiameti esimene peadirektor Lembit Rägo.
Ravimiameti esimene peadirektor Lembit Rägo. Foto: Ain Protsin

Ravimiameti liitmine terviseametiga hukutaks hästi töötava asutuse ning kasu ei saaks sellest mitte keegi, kirjutab ravimiameti esimene peadirektor, arstiteadlane ja farmakoloog Lembit Rägo.

Juba teist korda püütakse reformi sildi all hävitada hästi toimivat asutust. Jutt on plaanitavast ravimiameti liitmisest terviseametiga. Pole selge, millist olulist tervisevaldkonna probleemi selline muutus lahendaks või mida see paremaks teeks. Ilmselt pole asja algatajad ka vaevunud aru saama ravimiameti sisulisest tööst ja rollist. Kõik öeldu on senini sisal­danud pigem kõlavat kantseliiti ja on kaugel tõenduspõhisusest ehk tühjad tünnid kõmisevad ikka valjusti.

Ravimiameti eellane Eesti Ravi­mikeskus loodi aprillis 1991 ­Tartus, kuna seal on võimalik toetuda Tartu Ülikooli teaduspotentsiaalile. ­Selle loojad olidki kaks ülikooli professorit (Lembit Rägo ja Raul-­Allan Kiivet), kes alustasid ­ettevalmistusi juba 1989. aastal. Lihtsustatud kuvand ravimiametist kui mingist dubleerivast apteegiinspektsioonist on sügavalt ekslik.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles