Riigikogulase pere hoole all on poolsada sõjapõgenikku

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Irina (vasakul) ja tütar Anja koos neile Ukraina-Poola piirile vastu läinud ning sealt Virumaale toonud Kaido Höövelsoniga, Eesti parlamendiliikmega, keda naised nimetavad oma päästeingliks.
Irina (vasakul) ja tütar Anja koos neile Ukraina-Poola piirile vastu läinud ning sealt Virumaale toonud Kaido Höövelsoniga, Eesti parlamendiliikmega, keda naised nimetavad oma päästeingliks. Foto: Margus Martin

«Kuhu Tarik kadus?» pärib täiskasvanute vestlusse ootamatult sekkuv pisike Ukraina poiss, kes hetk tagasi lasi uue sõbra ja mängukaaslase silmist.

«Vaata ringi, küllap on kusagil siinsamas,» vastab talle otsitava, viieaastase Taari isa Kaido Höövelson.

Keskerakondlasest riigikogu liige on äsja lõpetanud järjekordse Lääne-Virumaale Kulinale saabunud sõjapõgenike pere andmete arvutisse toksimise ja pakkunud väsinud ilmega perepeale, et nad võiksid enne enda Barto Puhkemaja toas sisse seadmist keha kinnitada. Oma pikka teekonda Harkivist alustanud neljaliikmeline perekond nii talitabki. Õhtusöögiks on makaronid hakklihaga ja seljanka.

Enne veel, kui Höövelson koos viimasel ajal lasteaiale hoopis puhkemajas Ukraina eakaaslastega mängimist eelistava pojaga lahkub, heidab ta korraks pilgu kööki, et vahetada mõni lause pererahvale end appi pakkunud Irina ja Anjaga. Ema ja tütrega, kes veel mõni nädal tagasi elasid Kiievi lähistel Brovarõs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles