Nõunik tantsitas ministrit oma pilli järgi viimse võimaluseni

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Urmas Arumäe jäi toimingupiirangu rikkumises süüdi mullu Harju maakohtus.
Urmas Arumäe jäi toimingupiirangu rikkumises süüdi mullu Harju maakohtus. Foto: Sander Ilvest

Endine maaeluminister Mart Järvik (EKRE) ja tema toonane õigusnõunik Urmas Arumäe tunnevad teineteist juba poisipõlvest. Kahe mehe hea läbisaamine päädis korrumpeerumisega, milles kannatas nii valitsus, ministeerium, selle allasutus kui ka põllumehed. Korraga kahel toolil istunud advokaat jäi riigikohtus lõplikult süüdi toimingupiirangu rikkumises.

8. märtsil teatas riigikohus, et nad Urmas Arumäe kaitsja kaebust arutlusse ei võta. See tähendab, et jõustus alama kohtuastme süüdimõistev otsus. Vanglasse Arumäe minema ei pea, küll aga heideti ta lõpuks välja advokatuurist. Arumäe mahukas kohtutoimik annab aimu ühe mehe kavalusest kahes ametis.

Aastaid tagasi, kui Mart Järvik oli veel vallavanema ametis ja Arumäe tegutses advokaadina, taotles üks Pärnumaa perekond arvukate ettevõtete nimel põllumajanduse ja registrite ametilt (PRIA) valeandmetega toetust. Toetust neile ka anti. 2019. aastal nõudis pettuse avastanud PRIA 1,1 miljonit eurot toetust tagasi. Pettureid hakkas kaitsma nende tuttav, selle loo peategelane vandeadvokaat Urmas Arumäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles