Opositsiooni ennustus läks täppi: Põlva nutiteed ehitab volikogu liikme firma (1)

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Põlva Kesk ja Jaama tänavale peaks aasta lõpuks rajatama nutitee. Politsei on viimase kolme aasta jooksul registreerinud siin kümme liiklusõnnetust, kõik plekimõlkimised. Vaid üks neist juhtus ülekäigurajal.
Põlva Kesk ja Jaama tänavale peaks aasta lõpuks rajatama nutitee. Politsei on viimase kolme aasta jooksul registreerinud siin kümme liiklusõnnetust, kõik plekimõlkimised. Vaid üks neist juhtus ülekäigurajal. Foto: Arvo Meeks/Lõuna-eesti Postimees

Põlva vald sõlmib lähiajal lepingu volikogu liikme Kuldar Leisi (RE) firmaga Bercman Technologies, et rajada aasta lõpuks 14 nutikast ülekäigurajast ja kuuest autode keskmise kiiruse mõõtjast koosnev ning 176 000 eurot maksev nutitee. Sellega läks täppi opositsiooni ennustus, kes on kaua kahtlustanud, et asi pole puhas.

Postimees kirjutas veebruaris, kuidas Põlva vald korraldas hanke, et rajada Põlva linna Eesti esimene innovatiivne nutitee, mida varjutasid aga küsimused selle vajalikkuse ja võimaliku huvide konflikti kohta.

Edukast hankevõidust teatas eile hommikul Bercman Technologies, kelle tegelike kasusaajate hulka kuuluvad ettevõtte juht Mart Suurkask ja volikogu liige Kuldar Leis. Keegi teine hankel ei osalenud. Tõsi, Bercman on Eestis ainus, kes arvukalt nutikaid ülekäiguradasid juba rajanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles