Marko Šorin ja Sven Sester vaatlevad valimisi Serbias

BNS
Copy
Marko Šorin.
Marko Šorin. Foto: Erik Peinar

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) Parlamentaarse Assamblee Eesti delegatsiooni liikmed Marko Šorin ja Sven Sester vaatlevad pühapäeval toimuvaid presidendi- ja ennetähtaegseid parlamendivalimisi Serbia pealinnas Belgradis.

«Valimised on riigi demokraatlikus elus alati oluline verstapost,» lausus delegatsiooni liige Marko Šorin. «Loodetavasti võimaldavad eesootavad valimised Serbial alustada perioodi, mille märksõnadeks on enam ühtsus ja vähem polariseerimine,» ütles Šorin.

Delegatsiooni liige Sven Sester ütles, et rahvusparlamentide liikmete perspektiiv koos OSCE demokraatlike institutsioonide ja inimõiguste büroo (ODIHR), Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) ja Euroopa Parlamendi esindajate tööga võimaldab ausalt ja erapooletult hinnata, kas valimised viiakse läbi korrektselt ja läbipaistvalt.

«Tuleb nentida, et pinged valitseva koalitsiooni ja opositsiooni vahel viisid selleni, et opositsioon boikoteeris 2020. aasta parlamendivalimisi,» lausus Sester.

Vaatlusmissioonidele lähetamine on tähtis osa OSCE tööst alates 1993. aastast. Kohapeal jälgitakse valimiste korraldamise legitiimsust ja vastavust demokraatia traditsioonidele. OSCE PA organiseeritud missiooni raames vaatleb Serbias toimuvaid valimisi umbes 80 rahvusparlamentide liiget. Kokku osaleb missioonil umbes 300 vaatlejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles