Itaalia kooliõpik võib jätta Eestist vale mulje (7)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Suursaadik Paul Teesalu saatis foto Itaalia kooliõpikust. Eesti on kaardil Venemaa osa.
Suursaadik Paul Teesalu saatis foto Itaalia kooliõpikust. Eesti on kaardil Venemaa osa. Foto: Erakogu

Mõnes Itaalia geograafia­õpikus pole Venemaa osa mitte ainult Eesti, vaid ka Läti, Leedu, Ukraina, Valgevene ja Moldova. Vea parandamisega tegeletakse.

Leedulased, kelle lapsed õpivad Itaalia koolides, avastasid, et sealses geograafiaõpikus on Balti riike kujutatud Venemaa osana. Eesti suursaadik Itaalias Paul Teesalu ütles Postimehele, et on teemaga tegelenud juba eelmisest sügisest, kui Leedu kogukonna lapsevanemad kohaliku kooli põhikooliastmes kasutusel olevas geograafiaõpikus vea avastasid.

«Võtsime koos Läti ja ­Leedu saatkonnaga ühendust Itaalia haridusministeeriumi ja ­õpiku ­kirjastajaga ning väljendasime oma rahulolematust õpikus sisalduva kontseptsiooniga nn Vene regioonist,» lausus Teesalu. «Tegi­me ettepaneku käsitleda Balti riike vastavalt ÜRO klassifikatsioonile Põhja-Euroopa osana. Kirjastus võttis kriitika kohe omaks ning viis õpiku veebiväljaandes sisse muudatused.» Suursaadiku kinnitusel tehakse need ära ka õpiku uues trükiväljaandes, kus on juba kaart Balti riikidest Põhja-Euroopa osana.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles