Depardieu mõistis Putini sõja Ukrainas veel kord hukka

Copy
Gerard Depardieu.
Gerard Depardieu. Foto: STEFANIE LOOS/Scanpix

Prantsuse veterannäitleja Gerard Depardieu mõistis neljapäeval veel kord hukka Venemaa presidendi Vladimir Putini «hullud ja lubamatud liialdused» Ukrainas.

«Vene rahvas ei vastuta oma juhtide, nagu Vladimir Putin, pööraste ja lubamatute liialduste eest,» ütles filmistaar avalduses uudisteagentuurile AFP.

Kunagi Venemaa presidendi Vladimir Putini isiklikuks sõbraks peetud Depardieu tuli pea kohe sissetungi alguses esimest korda välja avaldusega sõjategevuse vastu Ukrainas ning kutsus Moskvat ja Kiievi läbirääkimisi pidama.

«Venemaa ja Ukraina on alati olnud vennasrahvad. Olen selle vennatapusõja vastu. Ütlen, et peatage relvad ja pidage läbirääkimisi,» ütles 73-aastane filmitäht tollal telefoniusutluses.

Aastal 2013 vallandas teade Depardieu lahkumisest Prantsusmaalt Venemaale ja Vene kodakondsuse võtmisest seoses kavandatud maksutõusuga rikaste vastu tohutu pahameelepuhangu.

Putin võõrustas teda õhtusöögiga ning andis talle üle kodakondsuse. Depardieu on hiljem avaldanud tugevat toetust Putinile.

Alles veebruaris, mil pinged Ukraina piiride taga olid haripunkti lähedal, avas Depardieu Instagrami konto, millel ilutses foto tema ja Putiniga.

Depardieu'st sai Prantsusmaa kinotäht 1980ndatel aastatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles