Teadusnõukoja liige: koroona on suuresti taandumas (3)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Margus Varjak
 
Margus Varjak  Foto: Tartu Ülikool

Kuigi reoveeuuring on viimastel nädalatel näidanud koroonaviiruse suurt levikut, paistab nüüd, et nakatumine siiski langeb.

Teadusnõukoja liige Margus Varjaku sõnul on see väga hea uudis, kuid siiski tuleb veel maski kanda avalikes siseruumides.

Terviseameti keskkonnatervise osakonna nõunik Merli Jõemaa tõdes, et reovee uuringute järgi on koroonaviiruse levik taandumas.

«Valdavalt on kaardil kollased punktid, Kunda on aga roheline,» kõneles ta. Ida- ning Lääne-Viru maakonna viirusesisaldus reovees on langenud. «Võrreldes varasema nädalaga levis viirus rohkem Lõuna-Eesti piirkondades: Põlvas, Tartus, Valgas ja Võrus,» selgitas Jõemaa ja lisas, et mõningane tõus oli ka Harjumaal Keilas, Laagris ning Peetris.

«Koroonaviirusesse nakatumine on juba mõnda aega langustrendis,» lausus Postimehele teadusnõukoja liige, Tartu Ülikooli viroloogia kaasprofessor Margus Varjak. Kuigi igapäevased koroonapositiivsete numbrid ei ole mitte väikesed – 1000 ja 2000 –, loodetakse reoveeuuringu andmetel, et langustrend hakkab paar nädala jooksul ka paremini numbrites kajastuma. «Suures plaanis on viirus ikkagi taandumas,» lisas ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles