Mürgitamisest on saanud ajatu klassika (3)

Betty Ester-Väljaots
Copy
Grigori Rasputinil oli Vene tsaari Nikolai II perekonnas õukonna meelest liiga tähtis positsioon. Tsaari lähedased proovisid teda kõrvaldada alustuseks mürgitamise läbi.
Grigori Rasputinil oli Vene tsaari Nikolai II perekonnas õukonna meelest liiga tähtis positsioon. Tsaari lähedased proovisid teda kõrvaldada alustuseks mürgitamise läbi. Foto: akg-images

Mürgitamine on aegade algusest olnud efektiivne viis vastasest vabaneda, ja kui uudiseid jälgida, siis ei tundu see niipea ajalukku vajuvat. Viimasel ajal on mürgitamisuudiseid Venemaaga seoses tulnud pea iga aasta ja alati tunduvad need uskumatuna, justkui keskaega kuuluvana.

Viimane seesugune teade tuli Vene miljardäri Roman Abramovitši kohta, kes sai «õige kergelt» mürgitatud koos kahe Ukraina läbirääkijaga Venemaa-Ukraina sõja lõpetamise kõnelustel. Välis­ajakirjanduse andmetel olid kohtumise jooksul ainult vett joonud ja šokolaadi söönud mehed hiljem tundnud kipitust silmades ja neil tuli näolt nahk maha. Abramovitš olla korraks isegi nägemise kaotanud ja Türgis ravil käinud. Nüüd aga tunnevad kõik ennast hästi ja keegi ei taha «vana asja» meelde tuletada. Läbirääkimised jätkuvad ja kõik on elus.

Kõige kuulsam viimase aja mürgitamisjuhtum on muidugi Vene opositsionääri Aleksei Navalnõi mürgitamine 20. augustil 2020. aastal, kui tal lennukis, mis oli teel Siberist Moskvasse, algasid järsku väljakannatamatud valud. Lennuk tegi hädamaandumise ja mees viidi haiglasse, hiljem toimetati ta Saksamaale ravile ja taastusravile.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles