Hõbemägi: miks te vaikite, president Kaljulaid? (19)

Postimees
Copy
Pesident Kersti Kaljulaid.
Pesident Kersti Kaljulaid. Foto: Marianne Loorents

Ajakirjaniku Priit Hõbemägi arvates ei ole president Kersti Kaljulaidi tegevus praeguses Ukraina sõja kontekstis olnud piisav.

«Tundub, et ei saa olla õigemat aega kui just praegu võidelda raevukalt Ukrainas Venemaa pommide all elavate laste ja naiste ja noorukite õiguste eest, tõmmata tähelepanu Venemaa sõjakuritegudele ja veriste kätega maniaki Putini roimadele,» märkis Hõbemägi ühismeediapostituses viidates president Kaljulaidile kui ÜRO peasekretäri poolt nimetatud naiste, laste ja noorukite õiguste eestkõnelejale.

Kaljulaid avas reedel, 1. aprillil Kadriorus Jääkeldri kõrval Ukraina-teemalise fotonäituse. Samuti teatas 23. märtsil president Kaljulaidi fond 100 000 euro suurusest annetusest Ukraina meediaväljaannete toetuseks.

Hõbemägi arvates ei ole aga presidendi senine tegevus olnud piisav. «Kiidan heaks, aga see on vaid raha. Ja kaks (!) nädalat tagasi rääkis ta Ukrainast Delfi erisaates. Vähe!» kommenteeris ta.

Hõbemägi jaoks jääb mõistmatuks, miks ei ole Kaljulaid olnud senise sõja jooksul avalikkuse ees nähtav kui Eesti esindaja või eelnimetatud ÜRO eestkõneleja.

«Guugeldada ma oskan, aga vaat tulemusi teie tegevuse kohta ma ei leia. Võibolla toimub tegevus kulisside taga? Seda ma ei tea, aga ma tean kindlasti, et Eesti Vabariigi maailmas tuntud ja kõrge esindajana on teie jõud just nimelt sõnas, mida te saate maailmaga jagada. Miks te vaikite?» sõnas Hõbemägi.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles