Küttepuude tootjad ennustavad hinnatõusu sügiseni (1)

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Tänavu Rakkes põhikooli lõpetav Kustav Kuntro oli nädalalõpul kodukülas Sallas ametis tuttava muusiku Karl Madise talvepuude lõikamise ja lõhkumisega. Tööd 16-aastane noormees ei pelga ning taskuraha kulub marjaks ära.
Tänavu Rakkes põhikooli lõpetav Kustav Kuntro oli nädalalõpul kodukülas Sallas ametis tuttava muusiku Karl Madise talvepuude lõikamise ja lõhkumisega. Tööd 16-aastane noormees ei pelga ning taskuraha kulub marjaks ära. Foto: Margus Martin

Kevade saabumisega suureneb nõudlus küttepuidu järele, kuid nii Ukraina sõja kui ka elektri kallinemise tõttu on selle hind lakke tõusnud. Küttepuidu pakkujad ennustavad, et praegused müügihinnad pole kaugeltki tipp.

Lääne-Virumaal peamiselt Kadrina, aga ka Tapa valla inimesi küttepuudega varustava OÜ Kaigerli juhatuse liige Kaius Kaso tõdes, et hinna võrdlemiseks piisab, kui pöörata pilk pooleteise kuu taha.

«Hakkasime veebruari keskel müüma toorest leppa 45 eurot ruum, nüüd on miinimumhind 60 eurot. Arvan, et nädala pärast on juba 65 eurot,» rääkis ta. «Lepp on kõige maltsam ja kõige väiksema kütteväärtusega puit üldse. Ei teagi, miks seda tahetakse, aga eks ta kuivab ruttu: inimesed kevadel ostavad ja sügisel saavad juba kütta. Kellel on võimalust kauem kuivatada, sellel tulekski võib-olla osta rohkem segapuud, kus on sees vaher, saar, toomingas ja paju, sest need on tükk maad suurema kütteväärtusega.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles