Vene armee lahkus Kiievi alt koos naiste aluspesuga (3)

Copy
Katjužanka küla asub Kiievist 60 kilomeetri kaugusel, seal, kust vene Väed lahkusid ööl vastu laupäeva. Enne lahkumist lasid nad õhku silla üle Dnepri jõe, mis tähendab et kohaikud elanikud peavad toidu järgi tulema üle silla jäänuste. Fotol on Ukraina sõjaväelased, kes aitavad kohalikke inimesi.
Katjužanka küla asub Kiievist 60 kilomeetri kaugusel, seal, kust vene Väed lahkusid ööl vastu laupäeva. Enne lahkumist lasid nad õhku silla üle Dnepri jõe, mis tähendab et kohaikud elanikud peavad toidu järgi tulema üle silla jäänuste. Fotol on Ukraina sõjaväelased, kes aitavad kohalikke inimesi. Foto: Ain Liiva

Hemingway kirjutas oma Hispaania kodusõja raamatus, et üks karmimaid kogemusi oli näha mehi nutmas, kui nende sõber sai surma. Ukrainas saab iga päev kellegi sõber surma.

Ma olen Ukrainas nutnud kolm korda.

Esimest korda siis, kui ma vaatasin ühte fotot Mariupolist. Pildil istus noor meesarst surnud lapse kõrval. Arst istus põrandal, pea käte vahel. Laps oli veristes riietes kanderaamil.

Teist korda ma nutsin vaikselt, kui ma sõitsin vahepeal koju. Ma sõitsin Ukraina-Rumeenia piirilt Bukaresti ühes bussis koos põgenikega. Ma olin ainus mees bussis. Ülejäänud olid emad lastega. Lapsed nutsid terve tee. Emad ei nutnud.

Kolmandat korda nutsin ma eile. Ma sain teada, et mu üks parimaid sõpru Ukrainas oli hukkunud. Fotograaf Maksim Levin. Olime korduvalt koos käinud Donbassi sõjas. Kui tore vaikne sõda see oli.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles