Ülle Madise annab esmaspäeval riigikogu ees ametivande

BNS
Copy
Õiguskantsler Ülle Madise teatel peab omavalitsus tegutsema seaduse alusel – nii nagu ütleb põhiseadus.
Õiguskantsler Ülle Madise teatel peab omavalitsus tegutsema seaduse alusel – nii nagu ütleb põhiseadus. Foto: Madis Veltman

Teiseks ametiajaks õiguskantsleriks määratud Ülle Madise annab esmaspäeval riigikogu ees ametivande.

Riigikogu kinnitas Ülle Madise teiseks ametiajaks õiguskantsleriks mullu 15. detsembril. Salajasel hääletusel toetas Madise jätkamist 63 saadikut, 18 olid vastu ja üks riigikogulane jäi erapooletuks.

Õiguskantsleri nimetab ametisse riigikogu presidendi ettepanekul seitsmeks aastaks.

President Alar Karis tegi 16. novembril ettepaneku nimetada õiguskantsleriks taas Ülle Madise. Kaaskirjas märkis president, et viimased seitse aastat õiguskantsleri ametit väärikalt kandnud Ülle Madise on tugeva akadeemilise tausta ja pikaaegse riigihalduse kogemusega jurist.

Varasem töökogemus on tal õigusloome alal justiitsministeeriumis ja riigikogu põhiseaduskomisjonis, samuti on ta töötanud riigikontrolli peakontrolörina ning presidendi õigusnõunikuna. Ta on tegelenud põhiseaduslikkuse järelevalve ja põhiõiguste kaitse probleemidega ning on järjekindlalt juhtinud tähelepanu vajadusele hinnata õiguste piiramise proportsionaalsust. Ta on seisnud selle eest, et riigivõimu tarvitamine oleks ka kriisi ajal kooskõlas põhiseadusega.

Ülle Madise on näidanud end Eesti avaliku õiguse mõtestaja ja reformijana. Ta on osalenud kõikide vabariigi põhiseaduse kommenteeritud väljaannete koostamisel, viimaste väljaannete puhul peatoimetajana. Madise on olnud Rahvusvahelise Ombudsmani Instituudi (IOI) Euroopa regiooni juhatuse liige, olles praegu IOI maailma tasandi juhatuse liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles