Riigikogu erikomisjon otsis võimalusi, kuidas Ukrainasse täiendavat abi saata

Postimees
Copy
Punasele Ristile tehtud annetused Ukraina toetuseks.
Punasele Ristile tehtud annetused Ukraina toetuseks. Foto: Sander Ilvest

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon arutas tänasel avalikul istungil koos ministrite ja asjaomaste asutuste esindajatega, kas ja kuidas on Eestil võimalik saata Ukrainasse täiendavat abi, näiteks toitu ja meditsiinivahendeid. Istungil osalesid ka Ukraina valitsuse esindajad.​

Istungile olid kutsutud kaitseminister Kalle Laanet (KE), tervise- ja tööminister Tanel Kiik (KE), Eesti suursaadik Ukrainas Kaimo Kuusk ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, välisministeeriumi, Eesti varude keskuse, Eesti linnade ja valdade liidu, Eesti Punase Risti, MTÜ Slava Ukraini, riigikontrolli ning Ukraina valitsuse esindajad.

Komisjoni esimehe Urmas Reinsalu sõnul soovis komisjon saada ülevaate, millised täiendavad võimalused on Eestil Ukrainat abistada ning millist lisakoostööd saaks teha Ukraina abistamiseks Euroopa Liidu tasemel. «Eesti on saatnud Ukrainasse relva- ja humanitaarabi, suure panuse on andnud vabatahtlikud – kokku on Eesti inimesed, riik ja erasektor andnud Ukrainale humanitaarabi 11 miljonit eurot. Ent abivajadus on jätkuv, mistõttu soovime saada infot, mida Eesti Ukraina heaks veel ära teha saab ja plaanib ning mida peaksime julgustama tegema teisi riike,» lausus Reinsalu.

Esimehe sõnul oodatakse ülevaadet välisministeeriumi juurde loodud Ukraina humanitaarabi staabilt, aga ka Eesti Varude Keskuselt ja Eesti Punaselt Ristilt. Eesmärk on muu hulgas arutada, kas teatud määral saaks Ukraina abistamiseks kasutada ka Eesti varusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles