Peaminister Kallas sõidab koos äridelegatsiooniga ametlikule visiidile Norrasse

Postimees
Copy
Peaminister Kaja Kallas.
Peaminister Kaja Kallas. Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Kaja Kallas viibib 5.–6. aprillil koos energiavaldkonnas tegutsevate Eesti ettevõtete esindajatega ametlikul visiidil Norra Kuningriigis. Visiidi eesmärk on tihendada Eesti ja Norra suhteid, arutada julgeolekuolukorda ning toetada Eesti ettevõtjate sidemete loomist ja koostööd Norra ettevõtjatega.

Peaminister Kaja Kallase sõnul on meil Norraga ühised väljakutsed nii julgeoleku- kui ka energiavaldkonnas. «Peame muutunud julgeolekuolukorras tagama meie piirkonna kaitse ja jätkama tööd selle nimel, et teha sõjaline agressioon Venemaale võimalikult kulukaks,» ütles peaminister Kallas.

Peaminister märkis, et on vaja leida võimalused, kuidas energiavaldkonda arendada senisest keskkonnasõbralikumalt ja jätkusuutlikumalt. «Teineteise kogemustest õppimine ja uute koostöövõimaluste leidmine võimaldab meil teha targemaid valikuid, mis omakorda aitavad tagada energiajulgeoleku ja ka paremad energiahinnad. Samuti selle, et meie keskkond oleks puhtam ja paremini hoitud,» ütles Kallas.

Teisipäeva õhtul toimub Eesti Oslo saatkonna ning EASi ja KredExi ühendasutuse korraldatud vastuvõtt Eesti ja Norra ettevõtjatele.

Kolmapäeval on peaminister Kallasel kohtumine Norra peaministri Jonas Gahr Størega. Kohtumise fookuses on Eesti ja Norra suhted, Venemaa agressioon Ukraina vastu ja muutunud julgeolekuolukord Euroopas ning energiajulgeolek ja -koostöö.

Kallas kohtub ka Norra parlamendi presidendi Masud Gharahkhani, parlamendi välis- ja kaitsekomisjoni liikmetega ning osaleb Norra Kaitseuuringute Instituudis ümarlaual.

Kallas avab visiidi raames toimuva Eesti-Norra energiakoostöö seminari, külastab Norra ettevõtteid Aker ja Equinor ning tutvub Fortum Oslo Varme jäätmekäitlusjaama tööga.

Äridelegatsiooni kuuluvad BLRT Grupp, ESTIKO Energia, Fusebox, Gridio, Inspirators!, Operail, Pohla & Hallmägi, PowerUP Energy Technologies, Roofit Solar, Saare Wind Energy, Skeleton Technologies, Stargate Hydrogen Solutions, Sunly, TS Shipping ning välisministeeriumi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse, Eesti Vesinikuklastri, Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni ja Tartu Ülikooli esindajad.

Äridelegatsiooni visiit on ette valmistatud Eesti Oslo saatkonna ning EASi ja KredExi ühendasutuse koostöös. Äridelegatsiooni juhib ühendasutuse juht Lauri Lugna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles