Vaenlane väravas viib liitumisotsuseni

Tiina Laura Kimmel
, ajakirjanik
Copy
Kersti Telve ei olnud konkurentsiametis ainus naine, kes hiljuti Nais­kodukaitsega liitus, seda tegi ka ameti peadirektorist Märt Otsast ­paremal seisev Kristel Rõõmusaar.
Kersti Telve ei olnud konkurentsiametis ainus naine, kes hiljuti Nais­kodukaitsega liitus, seda tegi ka ameti peadirektorist Märt Otsast ­paremal seisev Kristel Rõõmusaar. Foto: Erakogu

Selleks et oma kodu kaitsta, ei pea olema kaitseväelane – just selle teadmise valguses käib meil praegu ulatuslik kaitseorganisatsioonidesse astumine ja relvalubade taotlemine.

Alates 24. veebruarist on Kaitseliidu malevatega liitumiseks esitatud 1019 ja Naiskodukaitse ringkondades 660 avaldust – kokku 1679. Politsei- ja piirivalveameti andmetel suurenes relvaloa taotlejate arv märtsis aastataguse ajaga võrreldes kuni kolm korda.

Kaitseliidu strateegilise kommunikatsiooni osakonna spetsialist Neeme Brus nentis, et kui vaenlane seisab väravas, tekib paljudel soov kodumaa kaitsesse oma panus anda. «Täpselt sama olukord tekkis 2007. aastal seoses pronksiööga, samuti 2008, kui venelane tungis Gruusiasse, ja 2014, kui annekteeriti Krimm ja osa Donbassist – soov Kaitseliitu astuda kasvas iga kord hüppeliselt. Nii ka nüüd,» selgitas Brus.

«Nüüd on isegi pensioni­ealised öelnud, et aitab küll, midagi tuleb kohe ette võtta,» rääkis Brus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles