Confido avas sõjapõgenikele tervisekontrolli keskuse

BNS
Copy
Confido uus vaktsineerimiskeskus Veerennis.
Confido uus vaktsineerimiskeskus Veerennis. Foto: Erakogu/Confido

Confido avas Tallinnas Veerenni terviselinnakus eraldi keskuse, kus lisaks tervisliku olukorra üldisele hindamisele saavad Ukraina sõjapõgenikud abi ka eriarsti visiitide, vajalike ravimite ja vaktsiinidega.

Keskus suudab päevas vastu võtta kuni sada patsienti, esimeste päevade vastuvõtuajad broneeriti mõne tunniga.

«Epidemioloogiline olukord Ukrainas on Eestist erinev ja liiatigi on paljude sõjapõgenikel, nagu inimestel ikka, tervisemured, millega tuleb tegeleda. Tuleme koostööpartnerina riigile appi, et kõigi Eestisse saabujate tervisepilt kiiresti kaardistada,» selgitas Confido testimis- ja vaktsineerimistegevuse juht Martin Talu.

Confido vastavatud tervisekontrolli keskuses on korraga ametis kaheksa spetsialisti, kellele lisaks teostab suuremates sõjapõgenike majutuspaikades kohapealset tervisekontrolli ka Confido mobiilne meditsiinitiim. «Nõudlus on suur ja kaalume võimalusi vastuvõtuvõimekust kahekordistada,» selgitas Talu.

«Sõja eest põgenedes on inimesed pidanud maha jätma pea kogu oma maise vara. Õnneks on just tervis ikkagi inimese kõige hinnalisem vara ja selle kaitsel saame oma abi pakkuda,» võttis Talu tervisekontrolli olulisuse lühidalt kokku.

Sõjapõgenikud saavad rohkem informatsiooni tervisekontrolli kohta selleks loodud veebilehelt medhelp.ee ja telefonilt 600 9090.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles