Tallinna koolikohtade reserv on ammendunud (4)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Pelgulinna Gümnaasium.
Pelgulinna Gümnaasium. Foto: Remo Tõnismäe

1200 vaba õppekohta, mis esialgu oli Tallinna koolidel Ukraina lastele välja pakkuda, on juba täitunud.

Lapsi on rohkem ja koolid otsivad võimalusi, kuidas pakkuda õpet võimalikult paljudele Ukraina lastele. Üks lahendus on teha koostööd erinevate koolide vahel, kirjutas Pealinn. Tänase seisuga käib Tallinna üldhariduskoolides 1573 Ukraina sõjapõgenike last, mis paneb koolid loominguliselt tegutsema, et leida lahendus nii õpetajate kui ruumipuudusele.

Pelgulinna gümnaasium võttis selleks puhuks kampa venekeelse Karjamaa põhikooli, Kopli huvikooli ja Põhja-Tallinna noortekeskuse. «Selline koostöövorm võimaldab pakkuda mitmekülgsemat päevakooliõpet keskeltläbi 17 kuni 20 Ukraina lapsele olenevalt päevast. Hommikul on neil hommikusöök, siis jalutavad Kopli huvikooli, kus neil on ennelõunased tegevused ning siis tulevad meie kooli või lähevad Karjamaa kooli,» ütles Pelgulinna gümnaasiumi direktor Tõnu Piibur.

Tallinn pakub omalt poolt päevakooli süsteemi, kus lapsed ei õpi õppekava järgi, vaid tegelevad rohkem huviharidusega. Piibur lisas, et huvitegevused liidavad lapsi. «Need on väga vahvad päevad, kui lapsed saavad käia kas linnaekskursioonil, metsas lõket tegemas või looduses orienteerumas. Need erinevad tegevused liidavad neid,» lausus ta.

Kui algselt määraski linn koolikoha ainult nendele lastele, kel oli juba olemas konkreetne elukoht, siis nüüd pakutakse koolikohti ka neile, kes peatuvad veel hotellides. Umbes 80 protsenti lapsevanematest sooviksid oma lapse panna just venekeelsesse kooli.

Sügisest jätkavad Ukrainast saabunud lapsed õppetööd juba meie koolide õppekavade järgi. Tallinna linn on sügisest lubanud avada ukrainlastele ka oma kooli.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles