Kultuurikomisjon asub nimetama ERRi nõukokku uut liiget

Kerttu Kirjanen
, ajakirjanik
Copy
ERRi logo.
ERRi logo. Foto: Madis Veltman

Riigikogu kultuurikomisjon ootab 13. aprilliks Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu liikmekandidaatide dokumente, et ette valmistada eelnõu, millega nimetatakse nõukokku uus tegevusvaldkonna tunnustatud asjatundjast liige.

Komisjoni esimehe Aadu Musta sõnul nimetati nõukogu esimees Rein Veidemann nõukogu liikmeks 2017. aastal ning tema volitused lõpevad käesoleva aasta 7. mail, mistõttu alustab komisjon ettevalmistustega eksperdi leidmiseks.

«Komisjoni ülesanne on jälgida, et asjatundjatest nõukogu liikmed kataksid pädevalt erinevaid tähtsaid Rahvusringhäälingu tegevuse valdkondi – nõukogus on vajalikud finantsmajanduslikud teadmised ja kogemused, meediavaldkonna põhjalik tundmine, meedia ühiskondliku rolli professionaalne tundmine ning lisaks muule peaks kandidaat omama laialdast autoriteeti ühiskonnas,» rääkis Must.

Rahvusringhäälingu nõukokku kuulub üks esindaja igast Riigikogu fraktsioonist Riigikogu koosseisu volituste lõppemiseni ning neli asjatundjat Rahvusringhäälingu tegevusvaldkonna tunnustatud asjatundjate hulgast, kelle volituste tähtaeg on viis aastat. Kolme ülejäänud asjatundjast liikme volitused algasid 2020. aasta 27. mail ja kestavad 2025. aastani.

Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu liige ei või olla Rahvusringhäälingu juhatuse liige, prokurist ega audiitor, meediateenuse osutaja juhtorgani liige, füüsilisest isikust ettevõtja meediateenuse osutaja tähenduses, lepingulistes suhetes mis tahes meediateenuse osutajaga, meediateenuse osutaja osanik, aktsionär või liige ega Vabariigi Valitsuse liige.

Nõukogu liikmed nimetab Riigikogu kultuurikomisjoni ettepanekul. Komisjon ootab liikmekandidaatide dokumente 13. aprilliks ning langetab otsuse aprilli teises pooles. Eelnõu arutatakse ühel lugemisel, otsusena vastuvõtmiseks on vaja poolthäälteenamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles