Ukraina sõjapõgenikele avati elukoha leidmiseks kinnisvaraportaal

BNS
Copy
Ukraina põgenike majutamine.
Ukraina põgenike majutamine. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Sotsiaalkindlustusamet avas koostöös Kinnisvara 24-ga kinnisvaraportaali, kuhu koondatakse elupindasid, mida inimesed pakuvad just Ukraina sõjapõgenikele.

Abipakkumise saab sisestada aadressil kinnisvara24.ee/ukraini/abi.

Hädaolukorra lahendamise ühendstaabi sotsiaalkaitsegrupi esindaja Evelyn Kaasiku sõnul tekkis vajadus sellise keskkonna järele seetõttu, et mõni nädal tagasi otsiti aktiivselt lahendusi, kuidas abistada lühiajalisel majutusel olevaid inimesi võimalikult kiiresti ja turvaliselt.

«Oleme väga tänulikud Kinnisvara 24-le, kes kiirelt paati hüppas ja keskkonna loomisel abi pakkus. Paljud Eesti inimesed on avanud oma südame ja koduuksed Ukraina sõjapõgenikele ning tuhandeid kinnisvarapakkumisi on tulnud nii Pagulasabile kui ka sotsiaalkindlustusametile,» märkis Kaasik pressiteates.

Seni on majutuspakkumisi vahendatud sotsiaalkindlustusameti ja Pagulasabi eestvedamisel lühiajalistes majutuskohtades ja Pagulasabi kontoris. Nüüd aga saavad abipakkujad oma pakkumise sisestada vastavasse keskkonda.

«Kui kuulsime, et riik otsib koostööpartnerit, kes aitaks luua sõjapõgenikele majutuspakkumiste koondamiseks ühtset keskkonda, siis tundsime kohe, et meie kohustus on Ukraina elanike abistamiseks panus anda,» rääkis Kinnisvara 24 tegevjuht Urmas Uibomäe.

Uue portaali eeskujuks võeti juba olemasolev Kinnisvara24.ee veebilehe struktuur. Uuest portaalist saab otsida elupinda perioodi, inimeste arvu ja isegi töökoha võimaluste järgi. Kuna paljudel on Ukrainast kaasa võetud ka lemmiklooma, siis on ka selliste pakkumiste filtreerimiseks eraldi võimalus.

Portaali kuulutuse sisestaja ei pea muretsema keelebarjääri pärast, sest kogu sisestatud info tõlgib lehekülg automaatselt eesti keelest vene keelde. Pakkumiste sisestamine on tasuta ja oodatud on nii tasuta, soodustingimustel kui ka tavatingimustel pakkumisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles