Venemaa ja Valgevene kodanikud ei saa enam Eestis töötamiseks ja ettevõtluseks viisat (1)

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Vene pass.
Vene pass. Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS

Valitsus kiitis heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa ja Valgevene kodanike võimalusi Eestis töötada või tegeleda ettevõtlusega ja peatab vastavate viisade ja elamislubade väljastamise.

Siseminister Kristian Jaani märkis, et sanktsioon on täiendav samm vältimaks vastuolu, kus rahvusvaheliste ja riiklike sanktsioonidega piiratakse küll Venemaa ja Valgevene majandust ja investeeringuid, kuid samas antakse nende riikide kodanikele elamislube Eestis äriajamiseks ja töötamiseks. «Meil tuleb otsustavalt piirata nende kahe riigi kodanike võimalusi Eestisse saabumiseks ja elama asumiseks,» rõhutas ta.

Olemasolevaid elamislube ja Eestis viibimise ning töötamise aluseid riik kehtetuks ei tunnista ja nende olemasolul saab inimene vastavalt seadusele taotleda ka nende pikendamist või Eestis viibimise aluse muutmist.

Nii saab töötamiseks juba antud elamisloa alusel Venemaa või Valgevene kodanik taotleda korduvat elamisluba, et töötada teise tööandja juures. Kui seaduses sätestatud tingimused täidetud ei ole või inimene on rikkunud Eesti seadusi, kaotab ta Eestis viibimise õiguse. Näiteks tunnistatakse elamisluba kehtetuks, kui inimene on õhutanud rahvuslikku, rassilist, usulist või poliitilist vihkamist või vägivalda või on sooritanud kuriteo.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles