Põgenikud pelgasid laeva merele minekut (1)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Zaporižžjast pärit Jaroslav, Alina, Jelena ja Ksenija ­põgenesid Ukrainast sõja esimestel päevadel.
Zaporižžjast pärit Jaroslav, Alina, Jelena ja Ksenija ­põgenesid Ukrainast sõja esimestel päevadel. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinki laevale Isabelle paigutatud Ukraina sõjapõgenike seas hakkas levima kuulujutt, et laev sõidab merele ja nad viiakse Eestist ära. Tallinki töötajad rahustasid põgenikud maha ja kinnitasid, et laev ei lahku sadamast kuhugi ja alus on mõeldud sõjapõgenikele ajutiseks elukohaks.

Hädaolukorra staabi juhi Kert Valdaru sõnul hakkas kuulujutt esmalt levima sotsiaalmeedias ja tõenäoliselt andis sellele hoogu laeval lehviv Läti lipp. Isabelle on registreeritud Läti lipu alla ja on seni sõitnud Riia-Stockholmi liinil. Põgenikud õnnestus maha rahustada ja praegu keegi laevale tulekut ei pelga.

Laeva restoranis lõunasööki lõpetanud Zaporižžja sõjapõgenikud Jelena, Ksenija, Alina ja väike Jaroslav nõustuvad Postimehele oma elamist näitama. Hakkama tuleb saada suhteliselt kitsastes tingimustes, kuna kajutid ei ole eriti ruumikad. Samas põgenikud ei kurda ja on toetuse eest tänulikud. «Suur tänu Eestile, et te meid aitate,» ütleb Jelena.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles