Tallinn uuendab 1,5 miljoni euro eest koolide ventilatsioonisüsteeme (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Ventilatsioonisüsteemid vajavad regulaarset puhastust.
Ventilatsioonisüsteemid vajavad regulaarset puhastust. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tallinna linn on asunud parandama ventilatsioonisüsteeme kõigis munitsipaalkoolides, kus see on vajalik. Tänavu on linnal selleks kavandatud 1,5 miljonit eurot.

Abilinnapea Vadim Belobrovtsev selgitas, et viimastel aastatel renoveeritud koolides on välja ehitatud ka moodsad ventilatsioonisüsteemid ja seal probleeme ei ole, kuid tegeleda tuleb vanemate süsteemidega. «Tallinna haridusameti tellimusel on läbi viidud audit, kus kontrolliti ventilatsioonisüsteemide toimivust ja mõõdeti klassiruumide õhukvaliteeti nii tundide ajal kui ka vahetundides. Avastatud kitsaskohtade kõrvaldamine juba käib ja mitmes koolis on parandustööd tehtud,» rääkis Belobrovtsev.

Auditist selgus, et kõigepealt tuleks olemasolevad ventilatsioonisüsteemid saada tööle maksimaalselt võimaliku tootlikkusega ja teises etapis, mis on ajamahukam ja kulukam, parandada ruumide õhujaotust.

Viis kooli sai möödunud aastal täiesti uue ventilatsioonisüsteemi ja kaheksas koolis tehti vajalikke parandusi. Käesoleval aastal seisab ees 28 kooli ventilatsiooni tõhustamine. Välja on kuulutatud uue ventilatsioonisüsteemi projekteerimise riigihanked kuuele koolihoonele, 10 koolis seadistatakse ventilatsioonisüsteeme nende tasakaalustamiseks ja 12 koolis tehakse teisi suuremaid ja väiksemaid parandustöid. Munitsipaalkoolide ventilatsioonisüsteemide parandamiseks on 2022. aasta linnaeelarvesse kavandatud ligikaudu 1,5 miljonit eurot, sh riigi toetus 860 000 eurot.

Tallinna Kivimäe põhikooli, Tallinna täiskasvanute gümnaasiumi ja Tallinna Nõmme gümnaasiumi põhikooli hoonet ootab lähitulevikus täisrenoveerimine ning Jakob Westholmi gümnaasium saab juurdeehitise – tööde käigus ehitatakse neis majades välja ka nõuetekohased ventilatsioonisüsteemid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles