Zelenskõi tänas Slovakkiat abi eest

Copy
Eduard Heger ja Volodõmõr Zelenskõi Kiievis.
Eduard Heger ja Volodõmõr Zelenskõi Kiievis. Foto: Ukrainian Presidential Press Service/Scanpix

President Volodõmõr Zelenskõi kohtus reedel Ukrainas visiidil viibiva Slovakkia peaministri Eduard Hegeriga ja tänas teda abi eest, edastas teiste seas telekanal CNN.

«Riigipea tänas Slovakkia rahvast ja valitsusjuhti mitte ainult suulise toetuse eest Ukrainale, vaid ka reaalse relvaabi eest,» teatas presidendikantselei õhtul sõnumirakenduses Telegram.

Zelenskõi tänas Hegerit ja Slovakkia rahvast ühtlasi Ukraina põgenike sooja vastuvõtu eest.

Slovakkia andis Ukrainale õhutõrjesüsteemi S-300, teatas Heger varem päeval ja lisas, et see ei tähenda Slovakkia liitumist sõjaga Venemaa vastu.

«Ma võin kinnitada, et Slovakkia vabariik annetas Ukrainale tema abipalve peale õhutõrjesüsteemi S-300. Selle süsteemi annetamine ei tähenda, et Slovakkia Vabariigist oleks saanud osaline Ukraina relvakonfliktis,» ütles Heger Facebookis.

Hegeri sõnul annab Slovakkia õhutõrjesüsteemi Ukrainale ja sealsetele süütutele tsiviilelanikele uskudes, et süsteem aitab säästa võimalikult paljude süütute ukrainlaste elu.

USA president Joe Biden tänas reedel Slovakkiat Venemaal valmistatud raketitõrjesüsteemi S-300 andmise eest Ukrainale.

«Tahan tänada Slovakkia valitsust õhutõrjesüsteemi S-300 andmise eest Ukrainale, mida president Zelenskõi on minuga meie vestlustes isiklikult tõstatanud,» seisab Bideni avalduses.

«USA on seadnud suurimaks prioriteediks anda Ukrainale kriitiline sõjaline võimekus, et ta saaks end kaitsta Venemaa agressiooni eest,» lisas Biden.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles