Venemaa sulgeb mitme inimõigusorganisatsiooni kohalikud kontorid (1)

Copy
Agnes Callamard.
Agnes Callamard. Foto: Denis Farrell/Scanpix

Venemaa teatas reedel, et sulgeb mitme rahvusvahelise inimõigusorganisatsiooni, mille seas Human Rights Watchi, Amnesty Internationali ja Carnegie Rahvusvahelise Rahu Sihtkapitali kohalikud kontorid.

«Organisatsioonid eemaldati Venemaa rahvusvaheliste organisatsioonide ja välisriikide valitsusväliste organisatsioonide registrist Venemaa kehtiva seadusandluse rikkumise tõttu,» teatas justiitsministeerium.

Kokku eemaldati 15 rahvusvahelist organisatsiooni.

Suleti veel näiteks Friedrich Naumanni Vabaduse Fondi, Friedrich Eberti Fondi, Aga Khani Fondi, Wspolnota Polska Ühingu ja teiste organisatsioonide kohalikud kontorid.

Amnesty Internationali peasekretär Agnes Callamard ütles, et organisatsioon jätkab sellest hoolimata kohaliku rahva toetamist.

«Me kahekordistame oma jõupingutusi, et paljastada Venemaa rängad inimõiguste rikkumised nii kodu- ja välismaal,» ütles Callamard avalduses.

«Riigis, kus hulgaliselt aktiviste ja teisitimõtlejaid on vangistatud, tapetud või pagendatud, kus sõltumatut meediat on laimatud, tõkestatud või sunnitud enesetsensuurile ja kus kodanikuühiskonna organisatsioonid on keelatud või likvideeritud, peate olema teinud midagi õigesti, kui Kreml üritab ka teid vaikida sundida,» rääkis Callamard.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles