FOTOD ⟩ Neljapäeval põlenud Lasnamäe elamu süttis taas (1)

Copy
Pae tänaval süttis elumaja taas
Pae tänaval süttis elumaja taas Foto: Mihkel Maripuu

Neljapäeval Lasnamäel Pae tänaval põlenud kolmekordne elumaja süttis pühapäeva varahommikul taas, kuid esialgu ei osanud päästeamet öelda, mis selle põhjustada võis. 

Häirekeskus sai hommikul kella 7 ajal teate, et Pae tänava elumaja põleb jälle. Tulekahju lokaliseeriti kell 10:58 ja selle tekkepõhjus on teadmata. 

Esimest korda said päästjad väljakutse Pae tänavale neljapäeval kella poole kolme paiku päeval. Kõrgeima väljakutsega sündmuspaigas lõpetati päästetööd kella 22 ajal. Mitukümmend inimest jäi põlengu tõttu peavarjuta. 

Majaelanik: enamusele pole see kohalegi jõudnud 

Põlenud elamu teise korruse elanik Juhan pääses oma korterisse reedel ja nägi, kuidas tema korteriseintel voolas minutis hinnanguliselt ligi liitri jagu vett. «Korter on veekahjustustes täielikult hävinenud,» nentis ta. «Ma pakuks, et alles on kolm seina ja aknad, rohkem pole sellest korterist midagi,» lausus ta Postimehele pühapäeval.

Foto: Majaelaniku foto

Ka hoone on tema kirjeldusel keskelt täiesti läbi vettinud ja sellega koos ka elektrisüsteem: «Peajaotuskilp on maja keskel ja kui te olete neid pilte näinud, siis on ilmselge, et Elering sellele majale ühendust niipea ei tee - nad ei saa seda ühendada.»

Eile koguneti ühistu koosolekul ja praegu loodetakse Juhani sõnul katusele ajutist katet organiseerida. «Aga nagu näete, maja läks jälle põlema, vihma sajab ja koguaeg tuleb vett juurde. See läheb aina hullemaks,» rääkis ta ja lisas, et järgmine plaan oleks tellingute paigaldamine ja katuse ehitamisega alustamine. Väljavaated majaelaniku hinnangul head igatahes ei ole. 

Tulekahju põhjus lubati välja selgitada uue nädala alguseks. 

 
 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles