Tartu lühiuudised

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Kiri tänavasillutisel tuletab meelde võimalust osaleda kaasava eelarve ideede esitamises ja valimises.
Kiri tänavasillutisel tuletab meelde võimalust osaleda kaasava eelarve ideede esitamises ja valimises. Foto: Tartu linnavalitsus

Kaasava eelarve ideede esitamine algas kümnendat korda

Tänasest ootab linnavalitsus tartlastelt kaasava eelarve ideid, millest igaühe teoks tegemisel võib kulutada kuni

100 000 eurot. Kaasava eelarve kogusumma on 200 000 eurot, mille eest saab ellu viia vähemalt kaks ideed.

Kaasava eelarve objekt peab olema enamiku ajast igaühele tasuta kasutatav või väärindama linnaruumi ning sellest ei tohi tekkida märkimisväärseid kulusid linna järgmiste aastate eelarvetele. 2023. aastal viiakse ellu vähemalt kaks rahvahääletusel enim hääli saanud ideed.

Ideid saab esitada 2. maini aadressil www.tartu.ee/kaasaveelarve. Seejärel hindavad nende teostatavust valdkondade eksperdid ning peetakse avalikke arutelusid, kus selgub, millised ideed jõuavad oktoobris lõpphääletusele. Kogu kaasava eelarve protsessi vältel oodatakse ideede autoritelt kaasalöömist nende tutvustamisel.

Tartu kasutab kaasavat eelarvet 2013. aastast, tänavu korraldab ta seda kümnendat korda. Kaasava eelarve toel on ellu viidud või sel aastal tegemisel kokku 16 ideed. TPM

Süku arutelul räägitakse liikuvusest ja parkimisest

Täna kell 17 algab lodjakojas südalinna kultuurikeskuse koosloome töötuba, kus arutatakse kultuurikeskuse kavandamisega seotud liikuvuse ja parkimise teemasid.

Linnaarhitekt Tõnis Arjuse sõnul on kultuurikeskuse kavandamisel olnud arutluse all küsimused, kuidas lahendada hoonega seotud parkimine ja siduda tulevane kogukonnakeskus Tartu liikuvusvõrgustikuga. «Tutvustame valminud parkimisvajaduse uuringut, kuulame teiste kogemusi ja arutame ühiselt, milline võiks olla hea avalik ruum, kus kõigil oleks võrdselt hea ligipääs,» ütles ta.

Koosloome töötoas tutvustab Marek Rannala (Liikuvusagentuur) südalinna kultuurikeskuse parkimisuuringut ning Kristi Grišakov (Tallinna tehnikaülikool) Tallinna parkimispoliitika arengusuundi. Tõnis Arjus räägib Tartu plaanidest parkimise ja liikuvuse vallas. Järgneb arutelu. TPM

Alanud nädal toob kaasa mitmeid muudatusi liikluses

Täna alustatakse Tähe (Ringtee-Aardla), Aardla (Võru-Ülenurme), Roopa (Aardla-Kopli), Jalaka ja Alasi tänaval löökaukude ja teekatte ebatasasuste remonti. Üldjuhul freesimis- ja asfaltimistööde tõttu liiklust sulgeda ei tule, erand on Jalaka tänav ühel päeval.

Tänasest neljapäevani on läbivale liiklusele suletud Eha ja Kesk tänava ristmik. Kohalikele võimaldatakse juurde- ja väljapääs.

Tänasest 22. aprillini on ajutiselt ümber kujundatud liiklus Karlova kooli ümbruses, et hiljem muuta see autovabaks. TPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles