Tunnistaja: Repsi kümnest nõunikust enamik olid lapsehoidjad

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Mailis Repsi endine autojuht Urmas Koovit rääkis Harju maakohtus avameelselt, kuidas ta ministri lapsi sõidutas ja tema suvilasse kanistritega bensiini vedas.
Mailis Repsi endine autojuht Urmas Koovit rääkis Harju maakohtus avameelselt, kuidas ta ministri lapsi sõidutas ja tema suvilasse kanistritega bensiini vedas. Foto: Remo Tõnismäe

Endise haridusministri Mailis Repsi autojuhina töötanud Urmas Koovit rääkis viimasel istungil Harju maakohtus, et paari aastaga vahetus Repsil kaheksa nõunikku ning alles üheksas ja kümnes jäid pidama.

Aastatel 2015–2020 haridus- ja teadusministeeriumis autojuhina töötanud Kooviti sõnul jäid tema ministeeriumist lahkumiseni nõunikena tööle ainult Ketli Tatar ja Krista Aulik. «Kõrgepalgaline seal,» lisas ta Auliku kohta.

«Ülejäänud olid Liisud, Aleksandrad ja Marid, ma ei mäletagi nende nimesid. Liina oli asjalik, tema oli tõsine nõunik. Teised olid lapsehoidjad seal,» rääkis Koovit. Ta meenutas, et Liina oli lõpetanud õigusteaduskonna ja ta oli oma ala spetsialist, kes pärast ministri nõuniku kohalt lahkumist jätkas nõunikuna ministeeriumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles