KOHALIK VAADE Miks Euroopa äärmuslased Venemaad toetavad? (5)

Javier Brandoli
, ajakirjanik
Copy
Silvio Berlusconi ja Vladimir Putin 2015. aastal Sevastoopoli lähedal Itaalia sõdurite kalmistul.
Silvio Berlusconi ja Vladimir Putin 2015. aastal Sevastoopoli lähedal Itaalia sõdurite kalmistul. Foto: Alexei Družinin/RIA Novosti/Scanpix

Kuidas on Putini Venemaal õnnestunud saata Itaalia kommunistlik relvavend Edy Ongaro ukrainlaste vastu võideldes Donbassi surema ja samal ajal muuta Itaalia konservatiivide juhid Vene presidendi austajateks?

Läänes on parem- ja vasakäärmuslased juba mõnda aega Vladimir Putinit ja Venemaad toetanud. Sellel ühiskondlikult väikesel, kuid lärmakal toetajate ringil on erinevad põhjused. Vasakäärmuslased toetavad Venemaad Nõukogude-nostalgia ja Ameerika Ühendriikide vihkamise tõttu. Paremäärmuslased aga pooldavad Putinit ideoloogiliste sarnasuste pärast.

Lääne-Euroopas ei teata kuigi palju Eesti, Läti ja Leedu või teiste endiste Nõukogude vabariikide kohta. Mulle ei meenu ainsamatki ajalootundi, kus ma oleksin kas koolis või ülikoolis kuulnud selle Euroopa piirkonna kohta midagi, mis ei oleks puudutanud tsaaririigi langust, bolševike revolutsiooni, Teist maailmasõda, külma sõda või Nõukogude Liidu lagunemist.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles