Valdeku krematooriumi vaidlus jõudis linnavolikokku

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Märtsis toimus Nõmmel Valdeku krematooriumi kasutusloa taotluse arutelu, kus ametnikud pakkusid välja erinevaid variante krematooriumi seadustamiseks, kohalikud elanikud aga kinnitasid, et ei kavatse tagantjärele seadustamisega leppida. FOTO: Madis Veltman
Märtsis toimus Nõmmel Valdeku krematooriumi kasutusloa taotluse arutelu, kus ametnikud pakkusid välja erinevaid variante krematooriumi seadustamiseks, kohalikud elanikud aga kinnitasid, et ei kavatse tagantjärele seadustamisega leppida. FOTO: Madis Veltman Foto: Madis Veltman

Abilinnapea Madle Lippus (SDE) pidi Tallinna linnavolikogu viimasel istungil vastama arupärimisele Valdeku tänava krematooriumi kasutusloa kohta.

Ringkonnakohtu jõustunud otsusega tühistati krematooriumi ehitusluba, kuid sellest hoolimata kaalub Lippusele alluv linnaplaneerimise amet krematooriumihoonele kasutusloa väljastamist. Arupärimise esitanud volikogu EKRE fraktsiooni liikmed Mart Kallas ja Raivo Põhjakivi tahtsid teada, kuidas on niisugune asi võimalik. Pärast ligi pooletunnist küsimusterahet tunnistas abilinnapea, et krematooriumi valmis ehitamine oli arendaja enda võetud risk.

«Pärast projekteerimistingimuste avalikustamist, millele olulist tagasisidet ei laekunud, linn selle ehitusloa ka väljastas. Selle peale läksid kohalikud elanikud kohtusse, kohtumenetlus võttis aega ja selle aja jooksul, omades ehitusluba krematooriumi ehitamiseks, võttis arendaja riski, et ta ehitab selle hoone valmis, teades et see vastus kohtust võib tulla ka negatiivne,» rääkis Lippus volikogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles