Lääne-Tallinna Keskhaigla naistekliinikus leevenesid koroonapiirangud

BNS
Copy
Lääne-Tallinna keskhaigla Covid-19 osakonnad
Lääne-Tallinna keskhaigla Covid-19 osakonnad Foto: Sander Ilvest

Lääne-Tallinna Keskhaigla leevendas alates eelmise nädala neljapäevast naistekliinikus mitmeid koroonapiiranguid.

Haigla teatel ei nõuta enam kirjaliku tervisedeklaratsiooni täitmist ei patsiendilt ega temaga kaasas olevalt pereliikmelt. Küll aga juhib haigla tähelepanu sellele, et naistekliiniku ruumides on jätkuvalt kohustuslik kanda kirurgilist kaitsemaski.

Nüüdsest on lubatud üks terve täiskasvanud pereliige koos rasedaga OSCAR-testile ja loote anatoomia uuringule, sõltumata pereliikme Covid-19 immuunstaatusest. Nii patsient kui ka pereliige peavad naistekliiniku ruumides kandma kirurgilist kaitsemaski. Tavavastuvõtule palutakse endiselt tulla ilma saatjata.

Ka sünnitusjärgsesse perepalatisse on taas lubatud üks terve täiskasvanud pereliige, sõltumata pereliikme Covid-19 immuunstaatusest. Pereliikmele tehakse sünnitusmajja tulles SARS-CoV-2 antigeeni kiirtest – kui testi tulemus on negatiivne, saab ta jääda koos sünnitajaga sünnitustuppa ning hiljem minna koos naise ja vastsündinu(te)ga sünnitusjärgsesse perepalatisse.

Pikema haiglas viibimise korral on vajalik nii patsiendi kui ka pereliikme kordustestimine haiglas viibimise 3. ja 7. päeval. Pereliikmele on kordustestimine tasuline ja maksab 40 eurot. Testimisest keeldumisel sünnitusjärgsesse perepalatisse jääda ei saa. 

Kaitsemaski kandmine on kohustuslik haigla personaliga kokku puutudes ja haigla üldruumides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles