Tallinna kesklinnas müüakse Ukraina käsitööd

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Ukraina käsitöö müüjad Tallinna kesklinnas Kunstihoone kõrval.
Ukraina käsitöö müüjad Tallinna kesklinnas Kunstihoone kõrval. Foto: Kesklinna valitsus

Tallinna Kesklinna valitsus võimaldab Ukraina sõjapõgenikel kasutada tasuta G. Otsa muusikakooli juures olevat kauplemispinda rahvuslike motiividega käsitöö müümiseks.

«Nagu omal ajal läände siirdunud eestlased olid tänulikud vastuvõtjariikidele ning väljendasid oma tänulikkust töökusega, soovivad seda teha ka siia saabunud ukrainlased. Meie omalt poolt püüame igati kaasa aidata, et sõjapõgenikel Eesti oludesse sisseelamine võimalikult valutult läheks. Selleks andsime ettevõtlikule seltskonnale tasuta kasutamiseks linnamaal asuvaid lette meenete müügiks,» ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Isetekkeline saatusekaaslaste sõpruskond on koos käinud ja meeneid meisterdanud märtsikuu keskpaigast, müügitööga alustati 1. aprillil.

Tagasihoidlikust algatusest on nüüdseks välja kasvanud juba enam kui 30 naise huvitegevus. Meenete sortimendis on käepaelad, võtmehoidjad, juuksekummid ja -klambrid, lipukesed ja teised rahvusvärvdes meened.

Käsitööklubiga liitunud naised on väga erineva taustaga ja pärit erinevatest Ukraina regioonidest – esindatud on Odessa, Harkiv, Kiev, Lutsk jpt linnad. Ukrainlased ise ütlevad, et selline pidev kooskäimine ja ühiselt meisterdamine muusika ja juttude saatel on mõnus teraapiline tegevus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles