Obama saatis Karzaile vabanduskirja

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad Kabulis.
Meeleavaldajad Kabulis. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama saatis oma Afganistani kolleegile Hamid Karzaile Ühendriikide baasis aset leidnud koraanipõletamise pärast vabanduskirja, teatas täna Afganistani riigipea kantselei.
 


Obama ütles oma kirjas, et intsident oli tahtmatu ning palus juhtunu osas põhjalikku uurimist, vahendab uudisteagentuur AFP Karzai kantseleist tulnud infot.

«Ma soovin avaldada oma sügavat kahetsust juhtunu osas,» kirjutas Obama läkituses, mille andis üle Ühendriikide suursaadik Ryan Crocker. «Ma saadan teile ja afgaani rahvale oma siirad vabandused.»

Karzai omakorda ütles Afganistani parlamendiliikmetele, et selle teadmatusest juhtunud põletamise eest oli vastutav Ühendriikide ohvitser.

Kabuli lähedal Bagrami sõjaväebaasis juhtunud intsident on vallandanud juba kolmandat päeva kestvad meeleavaldused. Neis on hukkunud vähemalt 12 meeleavaldajat.

Täna nõudsid meeleavaldused ka kahe Nangahari provintsis teeninud Ameerika sõduri elu, kui nende kolleeg Afganistani armeest (ANAst) pööras meeleavaldajate lähenedes sõjaväebaasis oma relva ameeriklaste pihta.

«Samal ajal, kui meeleavaldajad lähenesid siinsele Ameerika baasile avas ANA sõdur baasis tule Ameerika sõdurite pihta, tappes kaks sõdurit,» kirjeldas Khogyani piirkonna juht Mohammad Hassan.

Seejärel õnnestus tulistajal rahva sekka põgeneda. Kui sõdurid vastutule avasid, sai surma kaks ja vigastada kuus meeleavaldajat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles