Lidli kauplustes alustas aprillis tööd 30 sõjapõgenikku

Postimees
Copy
Foto: Lidl Eesti

Lidl Eesti Tallinna kauplustes alustas aprillis tööd 30 Ukraina sõjapõgenikku, kellele on tagatud teiste Lidli kauplusetöötajatega sarnane palk, täiendav tervisekindlustus ja muud hüved. Töövestlused käivad veel 20 inimesega, kes liituvad Lidl poemeeskondadega nii Tallinnas kui ka teistes linnades.

Lidl Eesti personaliosakonna juht Liina Kippasto sõnas pressiteate vahendusel, et esimesed sõjapõgenikud alustasid Lidli kauplustes tööd aprilli alguses. Nende motivatsioon ja valmisolek keelebarjäärist hoolimata kiiresti õppida väärib suurimat tunnustust, lisas Kippasto.

Värskelt tööle asunud põgenike tööülesanded on samad mis teistelgi poetöötajail, kuid sisseelamisperioodil ei hõlma need eesti keele puuduliku oskuse tõttu otsest kontakti klientidega. Kuna tööaeg- ja kohustused kattuvad, siis on ka palk ning lisahüved teiste töötajatega võrdsed.

«Värbamisprotsess jätkub ning peatselt saame Ukrainast saabunuile tööd pakkuda ka meie Tartu, Pärnu ja Narva kauplustes,» ütles Kippasto.

Tema sõnul soovib ettevõte riigiga koostöös toetada ka uute meeskonnaliikmete eesti keele õpinguid. Uutel töötajail on võimalus saada abi tugiisikult, kes aitab keskkonnaga paremini kohaneda. Kõik ettevõtte piirkonnajuhid on saanud juhised tiimiga liituvate sõjapõgenike edukaks kaasamiseks.

Bilhorod-Dnistrovskõist saabunud Mustamäe kaupluse värske meeskonnaliige Viktorija Gubar on uue töökoha üle rõõmus, sest kuigi Ukrainas oli ta ametis teises valdkonnas, on ta tänulik võimaluse eest siin töötada ja peret ülal pidada. «Töökaaslased on väga abivalmis ning veendusin, et kui on toetav kollektiiv, siis ei ole ükski töö raske! Loodan peatselt alustada ka eesti keele õpinguid.»

Jaemüügifirma Lidl, mis on osa Schwarzi jaekontsernist, mille peakontor asub Neckarsulmis, on üks juhtivaid ettevõtteid toiduainete jaemüügisektoris Saksamaal ja kogu Euroopas. Lidl on esindatud 32 riigis ning haldab 11 550 kauplust ja enam kui 200 logistikakeskust 30 riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles