Positiivsete kiirtestide osakaal koolides on jätkuvalt languses

BNS
Copy
Kiirtestide abil on koolides tuvastatud nii mõnigi koroonasse nakatunu ja on klasse, kes saadetud distantsõppele.
Kiirtestide abil on koolides tuvastatud nii mõnigi koroonasse nakatunu ja on klasse, kes saadetud distantsõppele. Foto: Sander Ilvest

Haridus- ja teadusministeeriumi teatel tuvastati üldharidus- ja kutsekoolide kooliperede kiirtestimise käigus eelmisel nädalal 531 positiivset kiirtesti, nädal varem oli neid 890.

Üldhariduskoolides sai 4.–8. aprillil positiivse testitulemuse 391 õpilast ja 113 töötajat, kutsekoolides 11 õpilast ja 16 töötajat. Üldhariduskoolides oli test positiivne 0,4 protsendil testitud õpilastest ja 0,8 protsendil töötajatest (nädal varem vastavalt 0,7 ja 1,1 protsenti). Kutsekoolides oli õppurite seas positiivsete kiirtestide osakaal 0,1 protsenti ja töötajate seas 1,0 protsenti (nädal varem vastavalt 0,4 ja 1,3 protsenti).

Tulemused näitavad, et Covid-19 positiivsete osakaal testitutest on langenud.

Ministeeriumi küsitlusele vastanud koolides testiti eelmisel nädalal üle 98 000 õpilase ja üle 16 000 töötaja. Keskmiselt testiti üldhariduskoolides 70 protsenti õpilastest ja 68 protsenti töötajatest ning kutsekoolides 45 protsenti kõigist õpilastest ja 54 protsenti töötajatest.

Koole, kus ükski õpilane ei saanud positiivset kiirtesti tulemust, oli 239. Kõige enam sai ühes koolis positiivseid testitulemusi 14 õpilast.

Haridus- ja teadusministeerium on alates novembri algusest iga nädal küsinud koolidelt kiirtestimise kohta tagasisidet, et saada ülevaade kohapealsetest oludest. Info kiirtestimise tulemuste kohta esitas 411 üldhariduskooli ja 28 kutsekooli ehk 79 protsenti üldhariduskoolidest ja 88 protsenti kutsekoolidest.

Ministeerium soovitab testida koolipere liikmeid kord nädalas, kui koolis ei esine nakkuskollet. Testida ei ole tarvis neid, kes on viimase kahe kuu jooksul koroona läbi põdenud. Edasine testimiskorraldus haridusasutustes sõltub viiruse leviku olukorrast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles