PEAAEGU REKORD ⟩ Toidupank kogus nädalavahetusel üle 40 000 kg toitu

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Toidupank
Toidupank Foto: Konstantin Sednev

Möödunud nädalavahetusel, 8. ja 9. aprillil toimunud Toidupanga toidukogumispäevadel annetasid Eesti inimesed kokku 40 055 kg toitu puudustkannatavatele inimestele.

Kõige suurem kogus toidukaupa annetati Tallinnas ja Harjumaal – 13 poes kokku üle 17 000 kg. Tartus ja Pärnus annetati vastavalt üle 4000 kg ja 3000 kg toitu.

«Tulemus on Toidupanga toidukogumispäevade ajaloos rekordilähedane, tavaliselt kogume selliseid koguseid jõulude eel kampaania ajal,» rääkis Toidupanga tegevjuht Piet Boerefijn.

Tootegruppidest annetati kõige enam kuivaineid: jahu, pudrumaterjali, makarone, riisi; teisel kohal olid purgitoidud ja konservid, millest oli toidupankadel ka kõige enam puudus. «Lisame kauplustest nn päästetud toidule neid samu annetatud annetatud tooteid, et saaksime abivajajatele mitmekesisemat ja toitvamat toidupakki pakkuda,» lisas Boerefijn.

Kampaanias osales 50 jaekauplust, kus kahe päeva jooksul tuli Toidupangale appi ligi 1000 vabatahtlikku. Ettevõtmises lõid kaasa Rimi, Prisma, Selveri, Coopi ja Maxima toidupoed. 

Eesti Toidupank tegutseb alates 2010. aasta märtsist, et leevendada vaesusprobleemi ühiskonnas ja võidelda toidu raiskamise vastu. Praegu on Toidupanga abivajajate hulk kasvanud ligi 15 000 inimeseni nädalas, lisaks jagatakse toitu üle 2000 Ukraina sõjapõgenikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles