Kapo: Eestis ei ole ühtegi riigivastast relvastatud organisatsiooni (8)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Eestis tegutsevate relvaklubide liikmetel on õigus kodus hoida suure mahutavusega relvi ja kuni 5000 padrunit.
Eestis tegutsevate relvaklubide liikmetel on õigus kodus hoida suure mahutavusega relvi ja kuni 5000 padrunit. Foto: Ekraanitõmmis videost

Kaitsepolitsei aastaraamatus märgitakse, et Eestis ei ole riigivastaseid relvastatud ühendusi, kuid kapo ja politsei teravdatud tähelepanu all on relvaklubid, mis tegelevad laskespordi või jahindusega. 

Relv on kõrgendatud ohu allikas ja seadusega on kehtestatud ranged nõuded relvaloa saamiseks ning mitmed loa saamist välistavad asjaolud. «Riigikohus on oma lahendis leidnud, et kodakondsus loa saamise tingimusena piirab ülemääraselt inimeste õigusi ning kõigil Eestis alaliselt elavatel isikutel peab olema samaväärne õigus relvaluba saada,» nendib kapo. 

«Kaitsepolitsei on seda ka varem kinnitanud, et Eestis ei ole ühtegi relvastatud organisatsiooni, mis tegutseks Eesti riigi vastaselt,» rõhutab kaitsepolitsei. 

Kapo tõdeb, et arusaadavalt on Kremli režiimi sõda Ukraina vastu tõstatanud küsimuse, kas Eestis on relvaomanikke, kes Putini üleskutse korral asuksid Eesti-vastasele tegevusele. «Kaitsepolitsei hindab iga üksikjuhtumi puhul võimalikke ohte, sh seda, kas inimese käitumisest võib järeldada, et ta relvaomanikuna kujutaks ohtu riigi julgeolekule,» toonitab kapo. 

Aga kui ilmnevad võimalikud ohtu väljendavad asjaolud, siis saab relvaloa ja sellega koos ka relva inimeselt ära võtta kas ajutiselt või äärmuslikumal juhul alaliselt. 

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles