Poolas alustas teenistust uus kaitseväe sihtüksus Wisent 5

BNS
Copy
Jalaväerühm Wisent 4 Poolas.
Jalaväerühm Wisent 4 Poolas. Foto: Dein-Tom Tõnsing

Poolas alustas teisipäeval teenistust uus Eesti sihtüksus Wisent 5, mis saadeti Poolasse toetama riiki Valgevenest tuleneva hübriidrünnaku tõrjumisel.

Sihtüksuse tuumiku moodustab Kaitseliidu Lääne maakaitseringkonna malevate kaitseliitlaste baasil komplekteeritud jalaväerühm, teatas kaitseväe peastaabi pressiesindaja. Koos kaitseliitlastega jätkab Poolas teenistust kaitseväe rahvuslik toetuselement. Sihtüksuse suurus on ligi 55 inimest.

«Senine koostöö on olnud väga tulemuslik. Jätkame tööga sealt, kus eelmine sihtüksus lõpetas,» ütles sihtüksuse Wisent 5 ülem kolonelleitnant Marko Land. «Jätkame igas valdkonnas sama kõrge taseme hoidmist. Meie töö kvaliteet ja meetodid on nüüdseks juba poolakatele hästi teada. Seega hoiame Eesti lippu jätkuvalt kõrgel.»

Sihtüksus Wisent 5 on lähetatud Poolasse 30. aprillini. Sarnaselt eelnevatele rotatsioonidele tegutseb Wisent 5 Poola idaosas, kus jätkub koostöö Poola 18. mehhaniseeritud diviisiga. Sihtüksuse nimi tähendab Euroopa piisonit, mis on Poola kultuuriruumis tähtsal kohal, sümboliseerides jõudu ja tugevust.

Eesti saatis esimese, ligi 70-liikmelise, sihtüksuse Wisent Poolasse eelmise aasta detsembri alguses ning see oli mehitatud reservväelaste, tegevväelaste ja tsiviilteenistujate baasil. Eesti üksuste Poolasse lähetamise näol on tegu kahepoolse kaitsekoostöö projektiga, mille raames muuhulgas valmistatakse ette maastikku tõketeks, tugevdatakse olemasolevaid piirikaitse rajatisi ja rajatakse kergemaid piirdeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles