Kamenik võimaliku vangistuse kohta: kaheksa aastat pole enam puhkus

Kerttu Kirjanen
, ajakirjanik
Copy
Skandaalse kuulsusega atmosfääriteadlast Jüri Kamenikku süüdistatakse varalise kahju tekitamises vaimupuudega inimesele.
Skandaalse kuulsusega atmosfääriteadlast Jüri Kamenikku süüdistatakse varalise kahju tekitamises vaimupuudega inimesele. Foto: Mihkel Maripuu

Prokuratuur süüdistab Tallinna Ülikooli endist lektorit Jüri ­Kamenikku selles, et ta mõjutas oma tuttavat noormeest võtma enam kui 20 000 euro ulatuses laene, Kamenik ­eitab süüd.

Postimees kirjutas novembris Tallinna Ülikooli klimatoloogia ja meteoroloogia lektorist, ilmateadlasena tuntud Jüri Kamenikust seoses tema aastaid kestnud nn põieuuringutega, milles osalejate väitel kasutas Kamenik neid seksuaalselt ära. Nüüd aga süüdistatakse Kamenikku selles, et ta on tekitanud tuttavale noormehele (kel, nagu selgus, on vaimupuue) varalist kahju. Täpsemalt öeldes kasutas Kamenik ära noormehe tervislikku seisundit ning mõjutas teda mitme aasta vältel sõlmi­ma eri krediidiasutustes laenu­lepinguid.

Esialgu laekusid laenusummad noormehe pangakontole, seejärel aga kanti raha ­Kameniku juhendamisel Kameniku ema ­arvele, millele tal endal oli juurde­pääs. Kamenik ei ole laenusummasid tagasi maksnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles